ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Το Νatura Beach Hotel and Villas είναι μέλος του www.responsibletravel.com και του organicholidays.co.uk.

To ξενοδοχείo βραβεύτηκε για την επιχειρηματική αειφορία του ( Tourism Business Sustainability Award).

Τιμώντας το όνομά του το Natura είναι ένα ξενοδοχείο με έντονο περιβαλλοντικό ήθος.

Σχεδιασμός:
Η χαμηλή δόμηση, ο διακριτικός σχεδιασμός των κτιρίων, η απόσταση από την παραλία, η ενσυνείδητη προσπάθεια ώστε τα κτίρια να μην επιβάλλονται στο χώρο αλλά να αφομοιώνονται από το φυσικό περίγυρο, αποτελούν τα κύρια γνωρίσματα του Natura.

Εξοικονόμηση νερού και επεξεργασία λυμάτων:
Ένα ξεχωριστό δίκτυο τροφοδοτεί το σύνολο των αποχωρητηρίων με εδαφικό νερό (από ιδιόκτητο πηγάδι), εξοικονομώντας πολύτιμο πόσιμο νερό. Το πηγαδίσιο νερό καλύπτει και το μέγιστο μέρος των αρδευτικών αναγκών των κήπων και φυτειών.

Ο ιδιόκτητος υψηλής τεχνολογίας βιολογικός σταθμός επεξεργάζεται το σύνολο των λυμάτων μετατρέποντάς τα σε νερό άρδευσης δενδροειδών καλλιεργειών.

Οι επισκέπτες μας συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική ευαισθησία της μονάδας, επιλέγουν οι ίδιοι το χρόνο αλλαγής πετσετών, με έκδηλο το περιβαλλοντικό όφελος.

Εξοικονόμηση ενέργειας / ανακύκλωση :
Τα κτίρια του ξενοδοχείου είναι επισήμως πιστοποιημένα ως ενεργειακής κατηγορίας Α και Β , εξοικονομώντας τεράστια ποσά ενέργειας (τοιχοποιία με αεροφόρα τσιμεντομπλόκς, μονώσεις, διπλά γυαλιά κ.α). Αισθητήρες στις μπαλκονόπορτες διακόπτουν τον άσκοπο κλιματισμό και τις απώλειες ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ελέγχει και διασφαλίζει την υπερεπάρκεια του κλιματισμού σε κάθε χώρο. Ο κλιματισμός και τα φώτα θα σβήσουν μόλις οι ένοικοι απομακρύνουν το κλειδί του δωματίου από την υποδοχή.

Ένα υψηλής τεχνολογίας ηλιοθερμικό σύστημα, μηδενίζει σχεδόν την κατανάλωση καυσίμων για σκοπούς θέρμανσης του νερού και θέρμανσης χώρων. Ενώ τα φωτοβολταικά μας συστήματα καλύπτουν σημαντικό ποσοστό των αναγκών μας σε ηλεκτρική ενέργεια. Οι τελευταίας τεχνολογίας λαμπτήρες σε όλο το ξενοδοχείο μειώνουν ουσιαστικά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Οι πισίνες καθαρίζονται και φιλτράρονται με χρήση ηλιακής ενέργειας.Tο ξενοδοχείο πρωτοπορεί επίσης στο θέμα της επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης. Τεράστιες ποσότητες οργανικού υλικού κομποστοποιούνται και χρησιμοποιούνται στους βιολογικούς μας λαχανόκηπους. Χαρτί,γυαλι,πλαστικό ανακυκλώνονται με σχολαστικότητα.

Αναπαραγωγή χελώνων:
Ο κόλπος της Πόλης Χρυσοχούς αποτελεί γνωστό χώρο αναπαραγωγής των θαλάσσιων χελώνων και αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί ο αριθμός των χελώνων οι οποίες επισκέπτονται την ακτή του Νatura χρόνο με το χρόνο αυξάνεται. Η απόσταση των κτιρίων από την ακτή, η απουσία φωτισμού στην παραλία, η ενσυνείδητη αποφασή μας να μη διαθέτουμε θαλάσσια σπορ, αλλά κυρίως η ενεργός συμμετοχή μας στην προστασία και διαφύλαξή τους αποτελούν τα βασικά στοιχεία της όλης προσπάθειας. Οι φωλιές των χελώνων παρακολουθούνται και προστατεύονται και οι επισκέπτες μας ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται ανάλογα.

Εκπαίδευση:
Το ξενοδοχείο διοργανώνει για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου περιστασιακά διαλέξεις για την κυπριακή φύση καθώς και περιπάτους μελέτης της φύσης στην περιοχή του Ακάμα.